manhattan project2. března 1990 se v předním anglickém hřebčíně Cheveley Park Stud narodil Rivermanově dceři River Call, čtvrté z Lancashire Oaks, hnědák po plemeníku Shardari. O tři roky později se stal prvním vítězem Českého derby.


Manhattan Project, jak byl později výše zmíněný hnědák pojmenován, běhal v barvách rakouské stáje Quo Vadis, která jej pro jeho teprve třetí životní start vyslala do Velké Chuchle a prvního Českého derby po rozdělení republiky. Svěřenec trenéra Gerarda Martina, vedený žokejem Piotrem Piatkowskim, v dostihu rozhodně nevypadal jako málo zkušený kůň a derby jednoznačně ovládl s náskokem 5 délek před druhou Ajantou. Poté se postavil na start prvního Slovenského derby, kde ale nestačil na skvělého Zimzalabim a doběhl druhý, chuť si ale spravil triumfem v posledním slovenském klasickém dostihu Saint Leger.

Po skončení dostihové kariéry odešel do chovu, kde byla jeho nejúspěšnějším potomkem slovenská odchovankyně Step Back, jedničková vítězka a druhá v Jarnej ceně kobýl. Později se spíše profiloval jako úspěšný otec steeplerů a v roce 2001 odešel do polského chovu.   

foto Jana Filipská
  







    Valid XHTML and CSS ©2013 Fitmin | code hofmanovi.net