Longines World's Best Racehorse Rankings 2016, hodnocení nejlepších koní planety mezinárodní skupinou handicaperů, ocenilo jako nejlepšího koně loňského roku tehdy tříletého zástupce stáje Juddmonte Farms Arrogate (Unbridled's Song). Svěřenec trenéra Boba Baffera dostal rating 134, o který se zasloužila jeho porážka California Chrome v Breeders' Cup Classic.


California Chrome (Lucky Pulpit), který se s Arrogate znovu střetně tuto sobotu v prvním ročníku Pegasus World Cupu, patří se 133 librami druhá příčka, o libru méně než on má australská hvězda Winx (Street Cry), která je zároveň nejlépe hodnocenou klisnou loňské sezóny. Za dvojicí Američanů a úspěšnou Australankou je se známkou 129 liber nejlépe hodnocený evropský kůň, kterým se stal vítěz Champion Stakes Almanzor (Wootton Bassett), trénovaný ve Francii Jean-Claude Rougetem.

Podle distančního optim je Arrogate v čele koní na středních tratích (1900 - 2100 m), California Chrome vládne mílařům, irská Found (Galileo), vítězka Prix de l'Arc de Triomphe je v čele koní na tratích 21001 - 2700 metrů, Australan Chautauqua (Encosta de Lago) je společně s anglickým Limatem (Tagula) nejlepším sprinterem a Japonec Satono Diamond (Deep Impact), vítěz Kikuka Sho (japonský St. Leger), vládne ultravytrvalcům.      

Celkové hodnocení Longines World's Best Racehorse Rankings








    Valid XHTML and CSS ©2013 Fitmin | code hofmanovi.net