floridaderby 2016První dva předběžní favorité Kentucky Derby, dosud neporažení Mohaymen a Nyquist, se dnes před jednou hodinou ranní našeho času střetli v jedné z nejdůležitějších předzkoušek dostihu růží Florida Derby (Gr.1, 3, 1800 m, 1,000.000 $).


Jako favorit nastupoval dosavadní lídr sázkového trhu pro Kentucky Derby Mohaymen (Tapit), nabízený v kurzech 1,8 - 2:1, Nyquist (Uncle Mo) mu ale nebyl se svými 2,2-2,5:1 příliš daleko. Dostih měl jednoznačný průběh - hned po startu poslal Mario Gutierrez Nyquista do čela a ten se na něm udržel až do cíle. Před zatočením do cílové rovinky se sice k vedoucímu Nyquistovi přidal favorizovaný Mohaymen, ale svého soka se držel jen krátce a v cílové rovince spadl až na čtvrté místo. Druhý, 3 1/4 délky za Nyquist, doběhl outsider Majesto (Tiznow), třetí peníze získal Fellowship (Awesome of Course).

Loňský vítěz Breeders' Cup Juvenile Nyquist pochází z prvního ročníku na Ashford Stud působícího Uncle Mo (Indian Charlie), o němž se v odborném tisku píše jako o nové hvězdě mezi americkými plemeníky. Vítěz Breeders' Cup Juvenile má v prvním ročníku kromě Nyquista i vítězku Alcibiades Stakes (Gr.1) Gomo a dalších 8 blacktype vítězů. Přes letošní sezónou jeho poplatek vzrost z 25 na 75 tisíc dolarů a je pravděpodobné, že po sezóně ještě vzroste. Nyquist se po vítězství posunul do role předběžného favorita Kentucky Derby, otazníkem však zůstává, zda prostojí trať 2000 metrů, na níž on, ani jeho otec nikdy nestartovali.







    Valid XHTML and CSS ©2013 Fitmin | code hofmanovi.net