bellerPřed 40 lety, 8. února 1975, se v Hřebčíně Labinskij v Sovětském Svazu narodil Arifmometrově (Agregat) dceři malý, ale solidně stavěný syn, potomek někdejšího francouzského plemeníka a třetího z Prix de l'Arc de Triomphe Le Loup Garou.


Hřebec, pojmenovaný Beller, jako dvouletý běhal na moskevském závodišti, ze 4 startů získal jedno druhé místo a vydělal 99 balů, což byla tehdejší speciální "dostihová" měna, používaná v SSSR. 

Hřebec byl poté importovaná do Československa a do tehdy začínající stáje JZD Slušovice. Nenápadný Beller ukázal, že by v novém působišti mohl být solidním koněm, když doběhl čtvrtý v Ceně tříletých hřebců. Postavil se i na start Československého derby, kde byl s kurzem 77:1 největším outsiderem. Navzdory předchozím nijak oslnivým výsledkům i účasti tehdy ještě nezkušeného Milana Klučky v sedle svěřenec trenéra Františka Helda šokoval chuchelské publikum a lehce zvítězil. Druhá doběhla Eliona, taktéž dcera v SSSR neúspěšného plemeníka Le Loup Garou.

Beller poté získal třetí místo v Ceně mítinku či Saint Leger, běhal i jako čtyřletý a šestiletý na překážkách, k výkonu z derby se již nepřiblížil. Působil i v chovu, kde dal mj. jedničkového vítěze Skeleta či čtvrtou z Ceny zimní královny Atlantu. Měl licenci omezenou na klisny svého majitele, jednu sezónu dokonce připouštěl aniž by pro něj bylo zažádáno o licenci.

  
 







    Valid XHTML and CSS ©2013 Fitmin | code hofmanovi.net