lingfield park30. října 1989, necelé tři týdny před začátkem naší sametové revoluce, se Anglie stala součástí tzv. syntetické revoluce. Ten den se ve Velké Británii otevřely brány prvního závodiště s umělým povrchem - Lingfield Parku.


Lingfield Park zvolil jako povrch Equitrack, na kterém se hned úvodní den doběhlo 12 dostihů se začátkem v 11 odin dopoledne. Prvním britským all-weather vítězem se stal Niklas Angel, v jehož sedle byl Richard Quinn.

Drah se synttickým povrchem v celé Evropě od té doby výrazně přibylo, na all-weather ovrších se dokonce běhá i několik black-type dosthů, vždy však byly v Evropě jen doplňkem k hlavnímu provozu a sloužili hlavně k prodloužení sezóny i v době, kdy travnaté dráhy nejsou plně způsobilé k provozu. Naopak v USA začala závodiště měnit klasický pískový povrch za all-weather, a to včetně nejvýznamnějších závodišť jako byla například Santa Anita. V posledních letech je ale patrný opačný trend - návrat pískových drah na závodiště s all-weatherem, což je případ i zmíněného Santa Anita Parku. 
 







    Valid XHTML and CSS ©2013 Fitmin | code hofmanovi.net