George Washington2Někteří plnokrevníci mívají pohnutý osud. Jedním z takových byl i Danehillův syn George Washington, někdejší hvězda tréninkové centra Ballydoyle a trenéra Aidana O'Briena.


Danehillův syn po třetím místě mezi nezvítězivšími vyhrál 5 dostihů v řadě včetně anglických 2000 Guineas. V Irish 2000 Guineas jej sice porazil Araafa a v Celebration Mile skončil až třetí, pak se ale opět vrátil do vítězné formy triumfem v Queen Elizabeth II Stakes. Sezónu ukončil šestým místem v Breeders' Cup Classic.

Pak odešel do chovu na irský Coolmore, nicméně velmi záhy se ukázalo, že jeho plodnost je mizivá a byl z chovu stažen. Mimochodem právě kvůli jeho problémům byl naopak z tréninku stažen ještě před tříletou kariérou Holy Roman Emperor (Danehill), aby zacelil mezeru, která vypadnutím George Washingtona v Coolmoru vznikla.

George Washington se po neúspěšném chovném extempore vrátil v červnu 2007 znovu na dráhu. V Queen Anne Stakes (Gr.1) doběhl čtvrtý, v Eclipse Stakes si o příčku polepšil a třetí příčku obsadil i v Prix du Moulin de Longchamp (vše Gr.1). Poté se vydal přes oceán, aby znovu zkusil štěstí v Breeders’ Cup Classic, vrcholu breederscupového mítinku v Monmouth Parku 27. října 2007. Pokus prosadit se mezi nejlepšími koňmi planety skočil tragicky - hřebec si v dostihu zlomil nohu a musel být přímo na dráze utracen.

Zanechal po sobě jediného potomka - klisnu příhodně pojmenovanou Date With Destiny, třetí z listed Oaks Trial Stakes v Lingfieldu a dnes sledovanou chovnou klisnu, jejíž roční klisna Beautiful Morning byla loni na dražbě u Tattersalls prodána za 650.000 gns. 










    Valid XHTML and CSS ©2013 Fitmin | code hofmanovi.net