takeover target10. července 2009 absolvoval v anglickém letním sprinterském vrcholu July Cupu svůj poslední start jeden z nejlepších sprinterů australské historie, tehdy desetiletý valach Takeover Target (Celtic Swing).

 
Australská hvězda se tehdy snažila prorazit i v kolébce dostihů, kde se jí v předchozích letech podařilo získat cenná umístění mj. druhá a třetí místa v Golden Jubilee Stakes (Gr.1) či druhé místo v King's Stand Stakes (Gr.1) - sprinterských vrcholech královského mítinku v Ascotu.

V roce 2009 se do Anglie vydal znovu, ale na start Golden Jubilee se kvůli templotě nepostavil a stanul až na startu July Cupu. V dostihu zklamal až sedmým místem, ovšem brzo se našlo vysvětlení - Takeover Target v dostihu utrpěl zranění, kvůli kterému jeho kariéra skončila. V září 2010 jeho trenér a majitel Joe Janiak sice oznámil, že se Takeover Target plně zotavil z předešlého zranění a moh by se vrátit, o měsíc později ale uvedl, že se o comeback nepokusí.

Valach, kdysi zakoupený za 1400 australských dolarů, vyběhl celkem 41x, 21 dostihů vyhrál, 6x doběhl druhý a 4x třetí. Takeover Target, přezdívaný Archie, svému majiteli vydělal 6,028.311 australský dolar. Mezi jeho úspěchy najdeme 8 Gr.1 dostihů. V roce 2012 byl uveden do australské dostihové Síně slávy. 20. června tohoto roku utrpěl vážná úraz ve výběhu a musel být uspán.







    Valid XHTML and CSS ©2013 Fitmin | code hofmanovi.net