Fallon raceDostih, který jsme dnes vybrali do našeho volného seriálu, není nijak významný, naopak. Class H (dnes class 7) znamená v Anglii tu nejnižší kategorii a vítěz si z něj odnesl jen 1463 liber. Přesto dostih vešel do historie.

Nevešel však do ní jako doklad skvělého výkonu koně či jezdce, ale právě naopak. Byl jedním z dostihů, které sloužily obžalobě předního žokeje Kierena Fallona z ovlivňování dostihů, kvůli které stanul před soudem. Sledovat jeho "výkon" není složité, na videu je označen šipkou a většinu dostihu s náskokem vede, až v cílové rovince začal "pracovat" na tom, aby dostál svému závazku s Ballinger Ridge, kterého vedl, nevyhrát.

Jak zjistíte z článku z anglického Telegraphu, vsadil s Fallonem domluvený Miles Rodgers plných 74 tisíc liber na to, že Ballinger Ridge prohraje, a tak mu výkon Kierena Fallona přinesl zisk více jak 26 tisíc liber.

Škoda jen, že součástí tohoto videa nejsou v britské televizi zveřejněné záběry, když Fallon opouštěl závodiště za asistence právem rozhorčených sázkařů. Ty byly opravdu výživné...







    Valid XHTML and CSS ©2013 Fitmin | code hofmanovi.net